Pierożki gyoza z Japonii
Składniki:
Farsz:
250 g mielonej wieprzowiny
2 ząbki startego czosnku
imbir (ok. 3 cm)
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka oleju sezamowego
2 łyżki sosu rybnego
drobno posiekana dymka szczypiorku
drobno posiekany liść kapusty pekińskiej
gotowe ciasto na pierożki (samemu: 2 szklanki mąki + 1 szklanka gorącej wody)
Sos do pierożków :
2 łyżki sosu sojowego
1/3 łyżki oleju chilli
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżka mirin
Składniki:
Farsz:
250 g mielonej wieprzowiny
2 ząbki startego czosnku
imbir (ok. 3 cm)
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka oleju sezamowego
2 łyżki sosu rybnego
drobno posiekana dymka szczypiorku
drobno posiekany liść kapusty pekińskiej
gotowe ciasto na pierożki (samemu: 2 szklanki mąki + 1 szklanka gorącej wody)
Sos do pierożków :
2 łyżki sosu sojowego
1/3 łyżki oleju chilli
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżka mirin
- Kategorie
- Przepisy na pierogi Przepisy Kuchnia Azjatycka
- Tagi
- Potrawy z wieprzowiną
Bądź pierwszym który skomentuje.