Prosty przepis: WEGAŃSKA LASAGNE |

296 Wyswietleń
Published
Składniki:
1 opakowanie blatów makaronu lasagne

beszamel z nerkowców:
150g orzechów nerkowca (namoczyć przez noc, opłukać i dokładnie odsączyć)
120g wody
sok z 1 cytryny
3 łyżki stołowe oliwy extra virgen
3 łyżki stołowe nieaktywnych płatków drożdżowych
mały ząbek czosnku, roztarty na pure
sól i pieprz do smaku

lasagna :
4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki
1 duży bakłażan
1 cukinia
2 puszki pomidorów ( po 400g ) lub 1kg świeżych
80ml czerwonego wytrawnego wina
2-3 garstki listków bazylii
sól i pieprz do smaku
1 ostre chilli
Bądź pierwszym który skomentuje.