Buraki marynowane w oliwie dyniowej z octem balsamicznym, granatem i kozim serem.
PRODUKTY:
1. Buraki czerwone – 0.6 kg
2. Oliwa dyniowa – 100 ml
3. Ocet balsamiczny – 20 ml
4. Granat – 1 szt.
5. Ser kozi – 150 g
6. Mleko kozie – 50 ml
7. Sól, pieprz
8. Mikro liście do dekoracji
KROK PO KROKU:
1 . Buraki obieramy, tniemy na cienkie plastry i marynujemy w oliwie dyniowej i occie, soli. Następnie odkładamy na minimum 1 godz.
2. Granata czyścimy
3. Ser kozi doprawiamy solą i pieprzem i podlewamy mlekiem dla uzyskania płynnej konsystencji.
4. Serwujemy – układamy buraka na talerzu, następnie dodajemy ser kozi , posypujemy granatem i dekorujemy kiełkami.
Czas przygotowania – 1 godz.
Poziom trudności – łatwe
Sprzęt – deska, miska 2 szt., nóż,
- Kategorie
- Przepisy na obiad
- Tagi
- Potrawy z serem
Bądź pierwszym który skomentuje.