Przepis na: by Michel MoranSałatka z wędzonym łososiem i gruszką

261 Wyswietleń
Published
Sałaty płuczemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Gruszkę oczyść i pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej miód, dodaj posiekaną papryczkę chili i gruszki, podsmaż na małym ogniu.
Orzechy upraż na suchej patelni, ser pokrój w kostkę.
Wszystkie składniki dressingu połącz w naczyniu przy pomocy rózgi.
Wszystkie elementy sałatki poukładaj na talerzu polewając dressingiem.
Dodaj pomidorki koktajlowe.

Składniki:
-gruszka – 2 szt.
-miód – 1 łyżka
-papryczka chili – do smaku
-ser gorgonzola – 1 opakowanie
-łosoś wędzony Lisner – 180 g
-orzechy włoskie – 2 łyżki
-roszponka – 1 garść
-sałata frisch – 1 garść
-pomidorki koktajlowe
DRESSING JABŁKOWO – MIODOWY
-miód – 1 łyżka
-ocet jabłkowy – 2 łyżki
-olej – 4 łyżki
Kategorie
Przepisy Michel Moran Przepisy na sałatki
Tagi
Potrawy z rybami, Potrawy z chili
Bądź pierwszym który skomentuje.