Przepis na: Carpaccio z buraka ze śledziowym rolmopsem by Michel Moran

5 Wyswietleń
Published
Rolmopsa odsącz z zalewy i przekrój na dwie równe części. Buraka pokrój w cienkie plastry i poukładaj płasko na talerzu. Rolmopsy przełóż na buraki. Ser kozi rozgnieć widelcem, dodaj sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Porozkładaj łyżeczką pomiędzy śledziami.
Dodaj crostini, pokrojone pomidorki cherry i udekoruj liśćmi pietruszki. Składniki do dresingu wymieszaj w osobnym naczyniu, następnie polej przygotowane danie.

Składniki:
-rolmops w zalewie octowej Lisner – 360 g
-burak (upieczony/ugotowany) – 400 g
-ser kozi, roladka – 200 g
-crostini – do dekoracji
-natka pietruszki – do dekoracji
-cytryna
-sól, pieprz
-pomidorki cherry
DRESING MIODOWO – MUSZTARDOWY
-miód
-ocet jabłkowy
-musztarda francuska
-olej
Kategorie
Przepisy Michel Moran
Tagi
Potrawy z rybami, Potrawy z pomidorami
Bądź pierwszym który skomentuje.