Przepis na: DOMOWY PASZTET!

243 Wyswietleń
Published
Dzień dobry! Dziś pogoda nie zachwyca, postanowiłem więc pokazać mniej wakacyjny przepis, czyli mój sposób na domowy pasztet z mieszanki mięsa (wieprzowina, wołowina, królik). Jeśli nie wiecie jak zrobić pasztet, to ten odcinek na pewno Wam się przyda! Pasztet jest naprawdę pyszny, wiec myślę, że polubicie ten przepis.



Składniki:
/ 1 kg wołowiny np. karku
/ 1 kg wieprzowiny np. łopatki
/ 400 g słoniny
/ nogi królika 2 szt.
/ borowiki lub podgrzybki suszone 70 g- namoczone w ciepłej wodzie
/ woda
/ 3 cebule
/ bułka razowa lub kajzerka 2 szt.
/ jajka 3 szt.
/ziele ang. 8 szt., liść laurowy 3 szt., jałowiec 10 szt., pieprz ziarnisty 1 łyżeczka, imbir mielony
½ łyżeczki, gałka muszkatołowa 1 łyżeczka, majeranek 2 łyżki
/ s+p
/ bułka tarta- do wyspania formy

W kulinarnych przygodach wspiera nas Amica
Kategorie
Przepisy na pasztet
Tagi
Potrawy z wieprzowiny, Potrawy z wołowiny, Potrawy z grzybami
Bądź pierwszym który skomentuje.