Przepis na: Filety śledziowe w sosie z plackami ziemniaczanymi by Michel Moran

6 Wyswietleń
Published
Ziemniaki obierz i umyj, zetrzyj na tarce o grubym oczku, odsącz z nadmiaru wody, dodaj jajko i sól.
Placki smaż na patelni z masłem na małym ogniu, po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym.
Ogórki umyj, zachowaj skórkę i pokrój w plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Przełóż do miski, dodaj oliwę, sok z cytryny, na koniec dopraw do smaku.
Na talerzu ułóż po 4 placuszki następnie nałóż śledzia z sosem i ogórka. Udekoruj koperkiem.

Składniki:
-ziemniaki duże – 4 szt.
-jajko – 1 szt.
-masło do smażenia
-ogórek – 3 szt.
-sok z cytryny – 2 łyżki
-oliwa z oliwek – 1 łyżka
-śledź w sosie tatarskim Lisner – 560 g
-sól, pieprz czarny – do smaku
-koperek do dekoracji
Kategorie
Przepisy Michel Moran Przepisy na dania z ryb
Tagi
Potrawy z rybami
Bądź pierwszym który skomentuje.