Przepis na jednogarnkowe danie z Senegalu KURCZAK MAFFE
Składniki:
3 łyżki oleju
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki pasty orzechowej „Felix”
1 łyżeczka startego imbiru
1 łyżka koncentratu pomidorowego
4 podudzia lub kawałki kurczaka
300 g piersi kurczaka
1-2 papryki chili lub proszek chili
pęczek kolendry
1 łyżka garam masala
600 ml rosołu z kury
ugotowany biały ryż
Składniki:
3 łyżki oleju
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki pasty orzechowej „Felix”
1 łyżeczka startego imbiru
1 łyżka koncentratu pomidorowego
4 podudzia lub kawałki kurczaka
300 g piersi kurczaka
1-2 papryki chili lub proszek chili
pęczek kolendry
1 łyżka garam masala
600 ml rosołu z kury
ugotowany biały ryż
Bądź pierwszym który skomentuje.