Przepis na: Kofta z hummusem, kwaśną śmietaną i miętą by Michel Moran

6 Wyswietleń
Published
Mięso mielone dopraw do smaku solą, pieprzem, siekaną miętą, kminem, papryką.
Podziel na porcję 30 g, uformuj kotleciki.
Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju aż do zarumienia. Przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż na 4-5 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Na talerz wyłóż hummus po ½ opakowania na porcję. W kofty wbij drewniane patyczki i ułóż na talerzu. Posyp posiekaną miętą. Podaj z kwaśną śmietaną.

SKŁADNIKI:

mięso mielone wołowe - 800 g
sól, pieprz
mielony kmin rzymski - do smaku
mielona słodka papryka - do smaku
natka pietruszki - ½ pęczka
Hummus klasyczny Lisner - 2 opakowania
kwaśna śmietana - 8 łyżek
mięta - 3 gałązki
olej do smażenia
Kategorie
Przepisy Michel Moran Potrawy z mięsa
Tagi
Potrawy z wołowiną
Bądź pierwszym który skomentuje.