Przepis na: krem z cebuli, spaghetti z krewetkami w szampanie, smażone brzoskwinie

51 Wyswietleń
Published
Remigiusz Rączka odwiedza Kłodzko, gdzie w scenerii kwiatowych serc proponuje dania kuchni miłości. Składniki poniżej:
Krem z cebuli

cebula biała – 2 kg
bulion wołowy – 2,5-3 l
ser camembert – 1 szt.
ser cheddar – kilka plastrów
wino białe – 0,5 l
bagietka – 1 szt.
tymianek suszony – szczypta
tymianek świeży – kilka gałązek
masło – 100 g
czosnek – 3 ząbki
sól, pieprz – do smaku
oliwa – 3 łyżki

Spaghetti z krewetkami w szampanie

makaron spaghetti – 1 op.
krewetki – 0,8 kg
czosnek – 2 główka
szampan – 0,75 l
masło – 0,5 kostki
sól, pieprz – do smaku

pesto z młodej cebulki:
cebula dymka – 1 pęczek
oliwa – 100 ml
sól – do smaku


Smażone brzoskwinie

brzoskwinie – 0,5 kg
masło – 1 łyżka
miód – 2 łyżki
sok z jednej pomarańczy
czekolada gorzka – 120 g
chilli – szczypta
pistacje – 200 g
ser mascarpone – 125 g
maliny, jeżyny – do dekoracji
Kategorie
Przepisy na owoce morza
Tagi
Potrawy z serem
Bądź pierwszym który skomentuje.