Przepis na: MŁODA KAPUSTA z koperkiem i śmietaną

74 Wyswietleń
Published
Cześć! Dziś kolejny wakacyjny klasyk i pomysł na wegetariański obiad, czyli młoda kapusta z koperkiem i śmietaną! Jako dodatki proponuję Ci szparagi, młode ziemniaki i szczypiorek, a koperku nie możecie żałować :) Napisz, czy podoba Ci się mój domowy przepis i daj znać, jak Ty robisz młodą kapustę!


Składniki:
młoda kapusta 1 główka
cebula młoda 3 szt.
masło klarowane 2 łyżki
śmietana 22% 250 ml
liść laurowy 1 szt.
ziele angielskie 4 szt. (na filmie jest jałowiec, ale używajcie ziela)
kminek mielony 1/3 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
koperek duży pęczek
pomidor 1 szt.
cytryna otarta skórka + sok z ½ cytryny
s+p

Można podawać z młodymi ziemniakami, szparagami.
Kategorie
Przepisy na szparagi Przepisy wegetariańskie
Tagi
Potrawy ze szparagami
Bądź pierwszym który skomentuje.