Jajka zmiksuj ze szpinakiem i mąką, usmaż na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu.
Usmażone omlety wyłóż na deskę, przełóż na nierówną warstwę sałatki. Całość ciasno zwiń tworząc roladkę.
Pokrój roladkę w plastry i rozłóż na talerzu tworząc okrąg.
Udekoruj pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią.
Składniki:
-jajka – 3 szt.
-mąka pszenna – 40 g
-szpinak świeży – 30 g
-sól
-olej rzepakowy
DODATKI
-sałatka warzywna z groszkiem Lisner – 600 g
-natka pietruszki – 1 pęczek
-pomidorki koktajlowe
-świeża bazylia
Usmażone omlety wyłóż na deskę, przełóż na nierówną warstwę sałatki. Całość ciasno zwiń tworząc roladkę.
Pokrój roladkę w plastry i rozłóż na talerzu tworząc okrąg.
Udekoruj pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią.
Składniki:
-jajka – 3 szt.
-mąka pszenna – 40 g
-szpinak świeży – 30 g
-sól
-olej rzepakowy
DODATKI
-sałatka warzywna z groszkiem Lisner – 600 g
-natka pietruszki – 1 pęczek
-pomidorki koktajlowe
-świeża bazylia
- Kategorie
- Przepisy Michel Moran Przepisy na dania z jajek
- Tagi
- Potrawy z pomidorami
Bądź pierwszym który skomentuje.