Przepis na: Pappardelle z wędzonym łososiem i winnym sosem śmietanowym by Michel Moran

4 Wyswietleń
Published
Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
Na patelni podsmaż posiekaną cebulę, czosnek, dodaj białe wino i gotuj przez chwilę.
Następnie wlej śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Do sosu dodaj łososia, szpinak i pomidory koktajlowe, całość delikatnie wymieszaj.
Przed podaniem połącz z makaronem i przełóż na talerz.

SKŁADNIKI

makaron pappardelle - 0,320 kg
cebula - 2 szt.
czosneK - 8 ząbków
białe wino - 500 ml
śmietana 32% - 400 ml
Łosoś wędzony Lisner - 2 opakowania
świeży szpinak - 4 garści
pomidor koktajlowy - 4 garści
oliwa z oliwek - 50 ml
sól, pieprz - do smaku
Kategorie
Przepisy Michel Moran Przepisy na potrawy z makaronu Przepisy na dania z ryb
Tagi
Potrawy z rybami, Potrawy z pomidorami
Bądź pierwszym który skomentuje.