Przepis na: Pieczone ziemniaki faszerowane śledziem w śmietanie by Michel Moran

5 Wyswietleń
Published
Ziemniaki umyj pod bieżącą wodą, lekko ścierając skórkę gąbką. Do osolonej wrzącej wody włóż ziemniaki i ugotuj na miękko, pozostaw do ostygnięcia. Przekrój ziemniaki na 2 równe połówki i wydrąż je łyżką nie naruszając skórki. Wydrążony środek wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i oliwą z oliwek, ponownie wymieszaj całość. Doprawiony farsz przełóż z powrotem do ziemniaka.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200˚C, aż się zrumienią. Śledzia przełóż na ziemniaki wraz z sosem.
Udekoruj pokrojonym szczypiorkiem i polej olejem lnianym. Udekoruj pomidorkami.

Składniki:
-ziemniak duży – 4 szt.
-czosnek – 2 ząbki
-olej – 5 łyżek
-oregano suszone – 1 łyżeczka
-śledź w sosie śmietanowym Lisner – 0,560 kg (2 opakowania)
-szczypiorek – ½ pęczka
-olej lniany – 4 łyżki
-sól, pieprz czarny do smaku
Kategorie
Przepisy Michel Moran Przepisy na dania z ryb
Tagi
Potrawy z rybami
Bądź pierwszym który skomentuje.