Przepis na: Pieczony schab z tuńczykiem i kaparami by Michel Moran

3 Wyswietleń
Published
Schab dopraw i pozostaw do zamarynowania w lodówce.
Przygotuj sos tuńczykowy, dodając sok z cytryny i śmietanę do zagęszczenia.
Następnie obsmaż schab na patelni i przełóż do rękawa do pieczenia.
Piecz w temp. 180°C do miękkości, po upieczeniu wystudź.
Schab pokrój w cienkie plastry, rozłóż na talerzu i nałóż sos tuńczykowy.
Na wierzchu ułóż sałatę i udekoruj całość pomidorkami.

Składniki:
-schab wieprzowy – 500 g
-czerwona papryka – ¼ łyżeczki
-sól, pieprz do smaku
-oliwa z oliwek do pieczenia
SAŁATKA:
-mix sałat – 120 g
-pomidorki koktajlowe – 200 g
-sos tuńczykowy:
-Pastella z tuńczyka Lisner – 1 opakowanie
-sos z cytryny do smaku
-śmietana 32% do zagęszczenia
Kategorie
Przepisy Michel Moran Potrawy z mięsa
Tagi
Potrawy z wieprzowiną, Potrawy z papryką, Potrawy z rybami
Bądź pierwszym który skomentuje.