Przepis na: Prawdziwe SPAGHETTI CARBONARA |ala Pascal przedstawia
Składniki na przepis dla 4 osób:
- makaron spaghetti
- 150 g pancetty (lub inny boczek)
- jajka „0” – 3 żółtka i 3 całe jajka
- 140 g startego parmezanu lub pecorino
- pieprz
Przygotowanie:
Ugotuj makaron aldente. Pokrój boczek w kosteczkę i na bardzo wolnym ogniu podsmaż. Do jajek dodaj 3 łyżki wody z makaronu, połowę sera, dopraw świeżo mielonym pieprzem, całość wymieszaj. Ugotowany makaron dodaj do usmażonego boczku – całość trzymaj na lekkim ogniu, dodaj sos z jajek i wymieszaj. Możesz wydawać! Dodaj odrobinę sera na wierzch.
Składniki na przepis dla 4 osób:
- makaron spaghetti
- 150 g pancetty (lub inny boczek)
- jajka „0” – 3 żółtka i 3 całe jajka
- 140 g startego parmezanu lub pecorino
- pieprz
Przygotowanie:
Ugotuj makaron aldente. Pokrój boczek w kosteczkę i na bardzo wolnym ogniu podsmaż. Do jajek dodaj 3 łyżki wody z makaronu, połowę sera, dopraw świeżo mielonym pieprzem, całość wymieszaj. Ugotowany makaron dodaj do usmażonego boczku – całość trzymaj na lekkim ogniu, dodaj sos z jajek i wymieszaj. Możesz wydawać! Dodaj odrobinę sera na wierzch.
Bądź pierwszym który skomentuje.