Przepis na: Prawdziwe SZWEDZKIE KLOPSIKI ala Pascal Brodnicki
Składniki:
Pressgurka/Ogórki:
1 duży lub 2 małe ogórki
100 ml octu jabłkowego
200 ml cukier
200 ml wody
pęczek natki pietruszki
Klopsiki:
400g mielonej wołowiny
200g mielonej wieprzowiny
1 łyżka musztardy Dijon (użyliśmy równie ostrej rosyjskiej)
1 jajko
70 ml bułki tartej
100 ml mleka 3,2%
100 ml śmietany
1,5 cebuli
sól, pieprz
masło na smażenia
Kremowy sos:
30/60ml sosu sojowego (dodajcie do smaku wedle uznania)
1,5 łyżki przecieru pomidorowego
1,5 łyżki miodu
300 ml śmietany
200 ml wody (możecie użyć też bulionu)
1 jabłko
2 marchewki
1,5 cebuli
sól, pieprz
Ziemniaki:
600g ugotowanych ziemniaków do puree
200g masła
200 ml mleka 3,2%
Składniki:
Pressgurka/Ogórki:
1 duży lub 2 małe ogórki
100 ml octu jabłkowego
200 ml cukier
200 ml wody
pęczek natki pietruszki
Klopsiki:
400g mielonej wołowiny
200g mielonej wieprzowiny
1 łyżka musztardy Dijon (użyliśmy równie ostrej rosyjskiej)
1 jajko
70 ml bułki tartej
100 ml mleka 3,2%
100 ml śmietany
1,5 cebuli
sól, pieprz
masło na smażenia
Kremowy sos:
30/60ml sosu sojowego (dodajcie do smaku wedle uznania)
1,5 łyżki przecieru pomidorowego
1,5 łyżki miodu
300 ml śmietany
200 ml wody (możecie użyć też bulionu)
1 jabłko
2 marchewki
1,5 cebuli
sól, pieprz
Ziemniaki:
600g ugotowanych ziemniaków do puree
200g masła
200 ml mleka 3,2%
- Kategorie
- Przepisy Pascal Brodnicki

Bądź pierwszym który skomentuje.