Przepis na Przepiórki w koszulce z bekonu
Składniki:
- 4 przepiórki
- winogrona
- rodzynki (50g)
- oliwa z oliwek
- bekon
- masło
- wino białe (50ml)
- bulion (50ml)
- cebula
- tymianek
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- pietruszka
Czynności:
- przepiórki zawinąć w plastry bekonu
- zarumienić na dużym ogniu w oliwie z oliwek z dodatkiem odrobiny masła
- przełożyć z patelni do naczynia
- na patelni przesmażyć cebulę i winogrona, dodać białe wino i bulion
- przepiórki włożyć na patelnie i gotować/smażyć pod przykryciem przez 30-40 min
- w połowie gotowania dodać rodzynki
Składniki:
- 4 przepiórki
- winogrona
- rodzynki (50g)
- oliwa z oliwek
- bekon
- masło
- wino białe (50ml)
- bulion (50ml)
- cebula
- tymianek
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- pietruszka
Czynności:
- przepiórki zawinąć w plastry bekonu
- zarumienić na dużym ogniu w oliwie z oliwek z dodatkiem odrobiny masła
- przełożyć z patelni do naczynia
- na patelni przesmażyć cebulę i winogrona, dodać białe wino i bulion
- przepiórki włożyć na patelnie i gotować/smażyć pod przykryciem przez 30-40 min
- w połowie gotowania dodać rodzynki
- Kategorie
- Przepisy na potrawy z dziczyzny
- Tagi
- Potrawy z boczkiem
Bądź pierwszym który skomentuje.