Przepis na: SAJGONKI z mięsem z homara

48 Wyswietleń
Published

Zmiksowanie kuchni wietnamskiej i owoców morza odkryje nowy smak dla osób poszukających wrazeń kulinarnych w kuchni.

Sajgonki z mięsem z homara

Składniki:
- 40 g kapusty pekińskiej
- 60 g mięsa z homara
- 5 ml oleju sezamowego
- 2 g świeżego imbiru
- 1/2 ząbku czosnku
- 1/8 papryczki chilli
- 1/4 marchwi
- 2 g szczypioru
- 2 g świeżej kolendry
- ½ szt. limonki
- 1/6 opakowania suszonych grzybów mun
- 1/4 łyżki sosu ostrygowego
- 1/2 łyżki sosu rybnego
- 1/2 łyżeczki sosu sojowego
- 1/4 czerwonej cebuli
- 10 g pędów bambusa
- 1/6 op. makaronu sojowego
- 2 szt. papieru ryżowego

Przepis:
Mięso homara siekamy. Następnie mieszamy je ze świeżo tartym imbirem, posiekaną drobno kapustą pekińską, siekaną chilli, kolendrą , szczypiorem, marchewką, cebulą pokrojoną w cienkie paski, pędami bambusa i namoczonymi grzybami mun. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy sos ostrygowy, sojowy, rybny.
Papier ryżowy moczymy w ciepłej wodzie przez ok. sekundę. Nakładamy farsz na papier i zawijamy jak krokieta. Smażymy na głębokim oleju rozgrzanym do temp 170-180°C na złocisty kolor.

Kategorie
Przepisy na owoce morza Przepisy Kuchnia Azjatycka
Tagi
Potrawy z owocami morza, Potrawy z grzybami
Bądź pierwszym który skomentuje.