Przepis na: Śledź w sosie miodowo musztardowym z frytkami z batatów |by Michel Moran

8 Wyswietleń
Published
Śledzie w sosie musztardowym wrzuć do miski, dopraw do smaku solą, miodem i sokiem z cytryny, wymieszaj, na koniec dodaj posiekany koperek. Podgrzej olej do smażenia w garnku lub frytkownicy (160-170°C). Bataty pokrój w słupki równej wielkości.
Smaż w oleju na złoty kolor około 6-7 minut.
Wyłóż na ręcznik papierowy, dopraw solą i listkami tymianku, posyp kiełkami słonecznika. Wymieszaj i przełóż na talerz.
W osobnej miseczce podaj przygotowanego śledzika.

Składniki:
-Filety śledziowe w sosie musztardowym Lisner – 2 opakowania
-miód płynny – 3 łyżki
-cytryna – 1 szt.
-bataty – 6 szt.
-koperek – 2 gałązki
-tymianek – 1 gałązka
-sól, pieprz
-olej do smażenia
-kiełki słonecznika – 1 garść
Kategorie
Przepisy Michel Moran Przepisy na dania z ryb
Tagi
Potrawy z rybami
Bądź pierwszym który skomentuje.