Przepis na: Spring rolls ze śledziem i warzywami by Michel Moran

10 Wyswietleń
Published
Warzywa pokrój w cienkie słupki, przełóż do miski, dopraw połową słodkiego sosu chili.
Papier ryżowy namaczaj w wodzie. Kiedy stanie się miękki i elastyczny rozłóż przygotowane warzywa, filety śledziowe, kiełki groszku i natkę pietruszki. Zawijaj starając się, aby rolka była zwarta.
Każdą rolkę podziel 3 części i ułóż na talerzu, udekoruj natką pietruszki i sezamem. Na talerz wyłóż resztę słodkiego sosu chili.

Składniki:
-śledź wiejski Lisner – 400 g
-marchew obrana – 3 szt.
-biała rzepa – ½ szt.
-ogórek – 1 szt.
-kiełki groszku – małe opakowanie
-papier ryżowy – 8 arkuszy
-słodki sos chili – 200 ml
-sezam – do dekoracji
-natka pietruszki – do dekoracji
Kategorie
Przepisy Michel Moran Przepisy na dania z ryb
Tagi
Potrawy z chili
Bądź pierwszym który skomentuje.