Przepis na: Sznycel z jajkiem sadzonym z sałatką ziemniaczaną by Michel Moran

3 Wyswietleń
Published
Schab oczyść i pokrój na porcje (30 lub 40 g), rozbij cienko, dopraw solą i pieprzem, oprósz mąką, zamocz w rozbitym jajku, a następnie w panierce panko. Smaż na oleju na złoty kolor.
Na talerze wyłóż sałatkę ziemniaczaną O Mamo! i usmażone sznycle.
Na patelni przygotuj sadzone jajka. Ułóż je na sznyclach.
Posyp posiekanym szczypiorkiem. Udekoruj pomidorkami koktajlowymi i cząstkami cytryny.

Składniki:
-Sałatka O Mamo! ziemniaczana z boczkiem Lisner – 4 opakowania
-schab wieprzowy – 400 g
-jajko – 6 szt.
-mąka – 100 g
-panierka panko – 200 g
-olej do smażenia
-sól, pieprz
-szczypiorek – 1 pęczek
-cytryna do dekoracji
-pomidorki koktajlowe do dekoracji
Kategorie
Przepisy Michel Moran Potrawy z mięsa
Tagi
Potrawy z boczkiem, Potrawy z wieprzowiną
Bądź pierwszym który skomentuje.