Przepis na: Taco ze śledziem z salsą z fasoli by Michel Moran

4 Wyswietleń
Published
Awokado przekrój na pół. Oddziel miąższ od pestki i skóry, przełóż do miski i rozgnieć widelcem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj drobno posiekaną papryczkę chili i kolendrę, sok z połowy limonki i wymieszaj całość. Fasolę odcedź z zalewy lub ugotuj do miękkości. Przełóż do miski, dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe i ogórka pokrojonego w kostkę. Dopraw całość solą i pieprzem. Sałatę lodową rwiemy na kawałki i układamy na dnie muszli taco. Dodajemy salsę z fasoli oraz guacamole. Na górę każdego taco dodajemy kawałki śledzika. Dekorujemy kleksem kwaśnej śmietany i świeżą kolendrą.

Składniki:
TACO
-muszle kukurydziane - taco - 12 szt.
-Śledzik na raz pikantny Lisner - 2 opakowania
-fasola czerwona konserwowa lub ugotowana - 1 puszka (200g)
-pomidorki koktajlowe - 9 szt.
-ogórek - 1/2 szt.
-sałata lodowa - 1/2 szt.
-kwaśna śmietana - 8 łyżek
-kolendra świeża - 1/2 pęczka
-sól, pieprz
PASTA GUACAMOLE
-awokado dojrzałe - 2 szt.
-czosnek - 2 ząbki
-limonka - 1 szt.
-kolendra świeża
-papryczka chili
-sól
Kategorie
Przepisy Michel Moran
Tagi
Potrawy z fasolą, Potrawy z papryką
Bądź pierwszym który skomentuje.