Przepis na: Tagliatelle z cukinią i włoską szynką w lekkim sosie by Michel Moran

8 Wyswietleń
Published
Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
Na patelni podgrzej oliwę, dodaj porwaną na kawałki szynkę i smaż na wolnym ogniu na
chrupiąco, następnie przełóż na ręcznik papierowy, zachowaj tłuszcz na patelni.
Na patelnię wrzuć cukinię pokrojoną w plastry, dodaj ząbki czosnku i smaż chwilę. Dodaj 1,5 łyżki pasty słonecznikowej.
Podlej śmietanką, całość wymieszaj, dopraw.
Przełóż ugotowany makaron na patelnię z sosem i delikatnie wymieszaj.
Porcję wyłóż na talerze, udekoruj na wierzchu usmażoną szynką oraz listkami bazylii.

SKŁADNIKI:

makaron tagliatelle - 400 g
oliwa z oliwek - do smażenia
cukinia - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
Pasta słonecznikowa Lisner - 1 opakowanie
włoska szynka dojrzewająca - 12 plasterków
śmietanka 32% - 400 ml
sól, pieprz - do smaku
bazylia - do dekoracji
Kategorie
Przepisy Michel Moran Przepisy na potrawy z makaronu Potrawy z mięsa
Tagi
Potrawy z szynką
Bądź pierwszym który skomentuje.