Dzień dobry! Dziś klasyk polskiej kuchni! Poznajcie mój przepis na idealny tatar wołowy po polsku. Jeśli nie wiecie jak zrobić i jakie dodatki wybrać (ja proponuję typowo polskie), zapraszam do oglądania!
Składniki:
Rozbef wołowy 250 g
Cebula 1 szt. mała
Ogórek kiszony mały
Podgrzybek marynowany 5 szt.
Sieja wędzona 25 g
Musztarda sarepska 2 łyżeczki
Ostra papryka 1/3 łyżeczki
Olej lniany 50 ml
Kromka razowego pieczywa na zakwasie
Żółtko
S+p
Składniki:
Rozbef wołowy 250 g
Cebula 1 szt. mała
Ogórek kiszony mały
Podgrzybek marynowany 5 szt.
Sieja wędzona 25 g
Musztarda sarepska 2 łyżeczki
Ostra papryka 1/3 łyżeczki
Olej lniany 50 ml
Kromka razowego pieczywa na zakwasie
Żółtko
S+p
- Kategorie
- Potrawy z mięsa
- Tagi
- Potrawy z wołowiną
Bądź pierwszym który skomentuje.