Placki tortilli smarujemy hummusem. Dodajemy świeżą miętę. Warzywa kroimy w słupki. Paprykę podsmażamy, marchewkę blanszujemy w gorącej wodzie. Układamy kolorowe wariacje z warzyw. Gdy ułożymy warstwy warzyw obok siebie, zwiniemy placki tortilli i przekroimy je po ukosie na pół - otrzymamy tęczowe roladki.
Składniki:
-hummus z suszonymi pomidorami Lisner – 2 opakowania
-placki tortili
-kolorowe warzywa: liście szpinaku, żółta papryka, marchewka, czerwona papryka, czerwona kapusta, ugotowany burak, awokado
-świeża mięta
Składniki:
-hummus z suszonymi pomidorami Lisner – 2 opakowania
-placki tortili
-kolorowe warzywa: liście szpinaku, żółta papryka, marchewka, czerwona papryka, czerwona kapusta, ugotowany burak, awokado
-świeża mięta
- Kategorie
- Przepisy Michel Moran
- Tagi
- Potrawy z tortillą, Potrawy z papryką, Potrawy z pomidorami
Bądź pierwszym który skomentuje.