ciasto na pizzę:
200g mąki pszennej – jasnej na chleb + ekstra do podsypywania
1/2 łyżeczki (4g) soli
1/4 łyżeczki (1g) drożdży instant
140g letniej wody ( 43-48 C)
2 łyżki stołowe oliwy
1 łyżka stołowa cukru
sos:
3 bardzo dojrzałe pomidory
1 mały ząbek czosnku
1/2 łyżeczki oregano
4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
garnisz:
garstka listków bazylii
extra oliwa do garniszu
garstka posiekanych listków szpinaku baby
1 łyżka stołowa orzeszków pinii
200g mąki pszennej – jasnej na chleb + ekstra do podsypywania
1/2 łyżeczki (4g) soli
1/4 łyżeczki (1g) drożdży instant
140g letniej wody ( 43-48 C)
2 łyżki stołowe oliwy
1 łyżka stołowa cukru
sos:
3 bardzo dojrzałe pomidory
1 mały ząbek czosnku
1/2 łyżeczki oregano
4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
garnisz:
garstka listków bazylii
extra oliwa do garniszu
garstka posiekanych listków szpinaku baby
1 łyżka stołowa orzeszków pinii
- Kategorie
- Przepisy na pizze Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.