Przepis:
~ kasza :
1 szklanka palonej kaszy gryczanej
2 + 3 łyżki stołowe zimno tłoczonego oleju rydzowego
2 szklanki wody
1 łyżka stołowa pudru grzybowego
2 łyżki stołowe tamari lub jasnego sosu sojowego
duża garść posiekanego koperku
garść uprażonych orzechów włoskich
sól i pieprz do smaku
W rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oleju rydzowego, dodajemy suchą kaszę i prażymy 3-4 minuty, wsypujemy puder grzybowy i całość zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości przyprawioną solą, pieprzem oraz sosem sojowym.
Orzechy łamiemy na mniejsze kawałki i prażymy na średnio nagrzanej patelni.
Ugotowaną kaszę mieszamy z resztą oleju i serwujemy z dużą ilością posiekanego koperku, pieprzem oraz uprażonymi orzechami.
~ kasza :
1 szklanka palonej kaszy gryczanej
2 + 3 łyżki stołowe zimno tłoczonego oleju rydzowego
2 szklanki wody
1 łyżka stołowa pudru grzybowego
2 łyżki stołowe tamari lub jasnego sosu sojowego
duża garść posiekanego koperku
garść uprażonych orzechów włoskich
sól i pieprz do smaku
W rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oleju rydzowego, dodajemy suchą kaszę i prażymy 3-4 minuty, wsypujemy puder grzybowy i całość zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości przyprawioną solą, pieprzem oraz sosem sojowym.
Orzechy łamiemy na mniejsze kawałki i prażymy na średnio nagrzanej patelni.
Ugotowaną kaszę mieszamy z resztą oleju i serwujemy z dużą ilością posiekanego koperku, pieprzem oraz uprażonymi orzechami.
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.