W przypadku płatków owsianych - aby pozbyć się wszystkich szkodliwych substancji warto stosować następujący przepis namaczania : 1 szklanka płatków owsianych + 2 łyżki octu jabłkowego + 1 łyżka płatków żytnich lub gryczanych + wystarczająco wody aby wszystko było zanurzone - po 24h płuczemy i dokładnie odcedzamy.
PRZEPIS:
pół szklanki ( 50g ) płatków owsianych, namoczonych przez noc
1 szklanka mleka kokosowego
4 łyżki stołowe syropu klonowego
szczypta soli
szczypta cynamonu
dodatki:
3 łyżki stołowe posiekanej gorzkiej czekolady
4 łyżki stołowe uprażonych pestek dyni
4 łyżki stołowe posikanego kandyzowanego imbiru
PRZEPIS:
pół szklanki ( 50g ) płatków owsianych, namoczonych przez noc
1 szklanka mleka kokosowego
4 łyżki stołowe syropu klonowego
szczypta soli
szczypta cynamonu
dodatki:
3 łyżki stołowe posiekanej gorzkiej czekolady
4 łyżki stołowe uprażonych pestek dyni
4 łyżki stołowe posikanego kandyzowanego imbiru
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie

Bądź pierwszym który skomentuje.