Przepis na: WEGAŃSKA ZUPA KREM z czerwonej soczewicy

131 Wyswietleń
Published
Cześć! Dziś rozgrzewająca zupa krem z czerwonej soczewicy, papryki i palonego kalafiora. To świetna propozycja na chłodniejsze jesienne czy zimowe dni. Wypróbujcie ten przepis jeśli potrzebujecie porządnej dawki energii :)



Składniki:
3 czerwone papryki
różyczki wycięte z małego kalafiora + 2 łyżki oleju kokosowego virgen
5 łyżek stołowych oleju kokosowego virgen
2 białe cebule
1 ząbek czosnku
1 l wywaru warzywnego
200 g czerwonej soczewicy
500 ml mleka kokosowego
4 łyżki stołowe masła orzechowego
sok z 1 limonki
pęczek kolendry
5 łyżek stołowych jasnego sosu sojowego - mój wywar był bardzo słony i nie musiałem go dodawać - musicie sprawdzić na końcu smak i dodać jakby zaistniała taka potrzeba
Kategorie
Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.