Cześć! Dziś klasyk, czyli najlepsza zupa pho. Przepis jest oczywiście wegański. Często prosicie o zupy w komentarzach, więc mam nadzieję, że będziecie zadowoleni z tego odcinka i przepisu! :)
Składniki:
40g oleju sezamowego
2 laski cynamonu
6 anyży gwiazdkowych
łyżka stołowa ziaren kolendry
łyżka stołowa pieprzu syczuańskiego
100g imbiru
2 białe cebule
3l wody
50g jasnego sosu sojowego
2 -3 dojrzałe pomidory
pęczek kolendry – same łodygi
700g marchewki
100g suszonych shitake
1/2 kapusty pekińskiej
pieprz do smaku
sól do smaku
sok z 2 limonek
100g kiełków mung
listki kolendry
listki bazylii tajskiej
400g makaronu ryżowego
mały pęczek dymki
1 -2 ostre chilli
400g tofu wędzonego
Składniki:
40g oleju sezamowego
2 laski cynamonu
6 anyży gwiazdkowych
łyżka stołowa ziaren kolendry
łyżka stołowa pieprzu syczuańskiego
100g imbiru
2 białe cebule
3l wody
50g jasnego sosu sojowego
2 -3 dojrzałe pomidory
pęczek kolendry – same łodygi
700g marchewki
100g suszonych shitake
1/2 kapusty pekińskiej
pieprz do smaku
sól do smaku
sok z 2 limonek
100g kiełków mung
listki kolendry
listki bazylii tajskiej
400g makaronu ryżowego
mały pęczek dymki
1 -2 ostre chilli
400g tofu wędzonego
- Kategorie
- Przepisy Kuchnia Azjatycka Przepisy Wegańskie

Bądź pierwszym który skomentuje.