Przygotowałem dziś przepis na wegańskie MISO, czyli popularną japońską zupę. Staram się pokazać, jak zrobić to danie wykorzystując bardziej dostępne składniki, czyli np. pieczarki zamiast grzybów shitake :) Pozdrowienia, Mickey Rotten vegeTABLE
Składniki (3 porcje):
garstka posiekanej dymki
garstka lekko posiekanej kolendry
90g makaronu sojowego, ugotowanego al-dente
1 limonka - starta skórka oraz sok
wywar:
600ml wody
3 łyżki stołowe jasnego sosu sojowego
3 łyżki stołowe sake
3-4 łyżki stołowe pasty miso
1/2 łyżeczki prażonego sezamu
grzyby:
200g pieczarek
4 łyżki stołowe jasnego sosu sojowego
4 łyżki stołowe sake
2 łyżki stołowe cukru brązowego
Składniki (3 porcje):
garstka posiekanej dymki
garstka lekko posiekanej kolendry
90g makaronu sojowego, ugotowanego al-dente
1 limonka - starta skórka oraz sok
wywar:
600ml wody
3 łyżki stołowe jasnego sosu sojowego
3 łyżki stołowe sake
3-4 łyżki stołowe pasty miso
1/2 łyżeczki prażonego sezamu
grzyby:
200g pieczarek
4 łyżki stołowe jasnego sosu sojowego
4 łyżki stołowe sake
2 łyżki stołowe cukru brązowego
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie

Bądź pierwszym który skomentuje.