Przepis na: wegańską zupę MISO

81 Wyswietleń
Published
Przygotowałem dziś przepis na wegańskie MISO, czyli popularną japońską zupę. Staram się pokazać, jak zrobić to danie wykorzystując bardziej dostępne składniki, czyli np. pieczarki zamiast grzybów shitake :) Pozdrowienia, Mickey Rotten vegeTABLE



Składniki (3 porcje):

garstka posiekanej dymki
garstka lekko posiekanej kolendry
90g makaronu sojowego, ugotowanego al-dente
1 limonka - starta skórka oraz sok
wywar:
600ml wody
3 łyżki stołowe jasnego sosu sojowego
3 łyżki stołowe sake
3-4 łyżki stołowe pasty miso
1/2 łyżeczki prażonego sezamu
grzyby:
200g pieczarek
4 łyżki stołowe jasnego sosu sojowego
4 łyżki stołowe sake
2 łyżki stołowe cukru brązowego
Kategorie
Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.