1 l wody
3 łyżki stołowe jasnego sosu sojowego
4 buraki – ok. 600 g, pokrojone w kostkę
2 marchewki, pokrojone w kostkę
2 ziemniaki, pokrojone w kostkę
1/4 selera bulwiastego, pokrojonego w kostkę
1 korzeń pietruszki, pokrojona w kostkę
3 liski laurowe
4 szt. ziela angielskiego
3 łyżki stołowe oliwy z wytłoczyn oliwnych
2 białe cebule, posiekane w kostkę
1/4 małej kapusty
2 ząbki czosnku
łyżka stołowa majeranku
200 g ugotowanej białej fasoli
pęczek posiekanego koperku
100 g mleka kokosowego
2 łyżki stołowe oliwy extra virgen
sól i pieprz do smaku
Do szybkowara wkładamy ziemniaki buraki, pietruszkę, marchewkę, seler, ziele angielskie, listki laurowe i zalewamy wodą. Zamykamy i gotujemy wraz z solą i sosem sojowym 7 minut od momentu kiedy pokarze się pierwszy pasek znacznika szybkowara. Alternatywnie gotujemy 30-40 minut w zwykłym garnku – aż warzywa będą miękkie.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z wytłoczyn i smażymy cebulę, po kilku minutach dodajemy posiekaną kapustę, drobno pokrojony czosnek oraz majeranek. Po 5ciu minutach dodajemy fasolę. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy jeszcze 5 kolejnych minut.
Do ugotowanych warzyw dodajemy te podsmażone, oliwę virgen oraz mleko kokosowe. Doprawiamy finalnie solą i pieprzem.
Serwujemy gorąca zupę posypaną koperkiem.
3 łyżki stołowe jasnego sosu sojowego
4 buraki – ok. 600 g, pokrojone w kostkę
2 marchewki, pokrojone w kostkę
2 ziemniaki, pokrojone w kostkę
1/4 selera bulwiastego, pokrojonego w kostkę
1 korzeń pietruszki, pokrojona w kostkę
3 liski laurowe
4 szt. ziela angielskiego
3 łyżki stołowe oliwy z wytłoczyn oliwnych
2 białe cebule, posiekane w kostkę
1/4 małej kapusty
2 ząbki czosnku
łyżka stołowa majeranku
200 g ugotowanej białej fasoli
pęczek posiekanego koperku
100 g mleka kokosowego
2 łyżki stołowe oliwy extra virgen
sól i pieprz do smaku
Do szybkowara wkładamy ziemniaki buraki, pietruszkę, marchewkę, seler, ziele angielskie, listki laurowe i zalewamy wodą. Zamykamy i gotujemy wraz z solą i sosem sojowym 7 minut od momentu kiedy pokarze się pierwszy pasek znacznika szybkowara. Alternatywnie gotujemy 30-40 minut w zwykłym garnku – aż warzywa będą miękkie.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z wytłoczyn i smażymy cebulę, po kilku minutach dodajemy posiekaną kapustę, drobno pokrojony czosnek oraz majeranek. Po 5ciu minutach dodajemy fasolę. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy jeszcze 5 kolejnych minut.
Do ugotowanych warzyw dodajemy te podsmażone, oliwę virgen oraz mleko kokosowe. Doprawiamy finalnie solą i pieprzem.
Serwujemy gorąca zupę posypaną koperkiem.
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.