Cześć! Zapraszam na mój #przepis na #chłodnik z ogórków małosolnych - to połączenie polskich i hiszpańskich smaków. Mam nadzieję, że wypróbujecie, bo to idealna sezonowa zupa, która gasi pragnienie :)
Składniki:
200g wody
100g lodu
75g ( 1 garstka) blanszowanych migdałów
100g białego chleba ( 2 grube kromki)
6 łyżek stołowych oliwy extra virgen
1 ząbek czosnku
40ml białego wytrawnego wina
4-6 małych ogórków małosolnych
sól i pieprz do smaku
1/2 małego pęczku koperku
W kulinarnych przygodach wspiera nas Amica
Składniki:
200g wody
100g lodu
75g ( 1 garstka) blanszowanych migdałów
100g białego chleba ( 2 grube kromki)
6 łyżek stołowych oliwy extra virgen
1 ząbek czosnku
40ml białego wytrawnego wina
4-6 małych ogórków małosolnych
sól i pieprz do smaku
1/2 małego pęczku koperku
W kulinarnych przygodach wspiera nas Amica
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie

Bądź pierwszym który skomentuje.