Dziś mam dla Was coś z tradycyjnej kuchni, ale w roślinnym wydaniu. Pokazuję przepis na wegański pasztet z pieczarkami. Najlepiej smakuje z ogórkami małosolnymi ;)
Składniki:
100g rafinowanego oleju kokosowego
500 g pieczarek
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 szklanka kaszy jaglanej
4 łyżki jasnego sosu sojowego
mały pęczek świeżego tymianku
łyżeczka słodkiej papryki
łyżeczka pieprzu ziołowego
sól do smaku
150g orzechów włoskich
Składniki:
100g rafinowanego oleju kokosowego
500 g pieczarek
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 szklanka kaszy jaglanej
4 łyżki jasnego sosu sojowego
mały pęczek świeżego tymianku
łyżeczka słodkiej papryki
łyżeczka pieprzu ziołowego
sól do smaku
150g orzechów włoskich
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.