Przepis na: wegański schabowy, ziemniaki i kapusta

37 Wyswietleń
Published
Kolejny tradycyjny polski obiad, ale w wersji wegańskiej. Tym razem klasyk, czyli sojowy schabowy, ziemniaki i zasmażana kapusta na ciepło.

Składniki:
500g młodych ziemniaków
kilka gałązek koperku
schabowy :
5 – 6 łyżek stołowych oleju roślinnego do smażenia
100g opakowanie suchych kotletów sojowych
500ml wywaru warzywnego
100g wody
tyle mąki pszennej aby uzyskać konsystencje gęstego ciasta naleśnikowego – około 2-3 łyżek stołowych
łyżeczka przyprawy typu „jarzynka”
łyżeczka wędzonej papryki
1/2 łyżeczki pieprzu
100g bułki tartej
zasmażana kapusta :
5 łyżek stołowych oliwy z oliwek
1 duża cebula, drobno posiekana
1 mały ząbek czosnku
3-4 listki laurowe
500g kiszonej kapusty
sól i pieprz do smaku
Kategorie
Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.