Drodzy! Zapraszam na smażony ryż z warzywami, czyli szybki obiad po chińsku, oczywiście w wersji wegańskiej (bez jajka). Napiszcie mi na dole, czy lubicie stir fry i czy chcecie więcej przepisów na takie obiady.
Składniki (2 porcje)
4 łyżki stołowe oleju sezamowego
3 szalotki
1 ząbek czosnku
duża szczypta kolendry w proszku
250g tofu
3 łyżki stołowe jasnego sosu sojowego
3 garście szpinaku
szklanka ugotowanego schłodzonego ryżu
sól do smaku
smażona cebula do garniszu
Składniki (2 porcje)
4 łyżki stołowe oleju sezamowego
3 szalotki
1 ząbek czosnku
duża szczypta kolendry w proszku
250g tofu
3 łyżki stołowe jasnego sosu sojowego
3 garście szpinaku
szklanka ugotowanego schłodzonego ryżu
sól do smaku
smażona cebula do garniszu
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.