Dziś odwiedzamy Meksyk :) Sprawdźcie mój przepis na świąteczne tamales dulces. To naprawdę świetny pomysł na deser. Przy okazji dajcie znać, czy interesuje Was kuchnia meksykańska i czy chcecie więcej takich przepisów!
Składniki:
30g orzechów włoskich do garniszu
tamales :
250 gramów mąki kukurydzianej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
125g gramów oleju kokosowego virgen
125g mleka kokosowego
80g syropu klonowego
1/4 ananasa
50g rodzynek sułtańskich
50g suszonych moreli
50g orzechów włoskich
sos :
100g mleka kokosowego
20g syropu klonowego
duża szczypta cynamonu
W kulinarnych przygodach wspiera nas Amica
Składniki:
30g orzechów włoskich do garniszu
tamales :
250 gramów mąki kukurydzianej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
125g gramów oleju kokosowego virgen
125g mleka kokosowego
80g syropu klonowego
1/4 ananasa
50g rodzynek sułtańskich
50g suszonych moreli
50g orzechów włoskich
sos :
100g mleka kokosowego
20g syropu klonowego
duża szczypta cynamonu
W kulinarnych przygodach wspiera nas Amica
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.