Przepis na: wegański ŻUREK

252 Wyswietleń
Published
Dzisiaj chciałbym pokazać przepis na wielkanocny żurek, oczywiście w wersji wegańskiej. Moim sekretnym składnikiem jest chrzan - napiszcie w komentarzach, czy w Waszych domach też się go dodaje :)

Torby na zakupy, które pokazałem w odcinku pochodzą w 80% z recyclingu i w 100% podlegają recyklingowii! Pamiętajcie, by dbać o planetę :)


Składniki:
500g ziemniaków (Warzywniak Biedronka)
2l intensywnego wywaru warzywnego
30g suszonych prawdziwków, wcześniej namoczonych w szklance wody
250-350ml naturalnie fermentowanego żuru (Żur Babuni)
50g startego chrzanu
2-3 łyżki stołowe suszonego majeranku
2-3 łyżki stołowe świeżego majeranku
3-4 łyżki stołowe oliwy z oliwek virgen
2 duże białe cebule (Warzywniak Biedronka)
1/2 łyżeczki przyprawy typu „vegeta”
200g nerkowców, wcześniej namoczonych w wodzie (BakaD'or)
Kategorie
Przepisy na zupy Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.