Kochani! Jak pewnie niektórzy wiedzą z mojego Instagrama, aktualnie utknąłem na Bali ale mimo wszystko postanowiłem nagrać dla Was odcinek. Czas nie jest łatwy, więc postawiłem na coś słodkiego :) Polecam Wam moje tropikalne ciasto marchewkowe - oczywiście jest wegańskie a przepis jest bez pieczenia!
Przepis:
Spód :
3/4 szklanki orzechów ziemnych
1/2 szklanki oleju kokosowego virgen
1/2 szklanki daktyli
szczypta soli
Nadzienie marchewkowe ( wersja poprawiona ) :
1 szklanka mleka kokosowego
600g marchewki
cukier kokosowy / trzcinowy do smaku
1/4 szklanki oleju kokosowego virgen
10szt kardamonu - wyłuskane ziarenka i zmielone
Polewa lukrowa:
1/3 szklanki oleju kokosowego virgen
1/3 szklanki mleka kokosowego
1/3 szklanki uprażonych wiórek kokosowych
szczypta soli
Przepis:
Spód :
3/4 szklanki orzechów ziemnych
1/2 szklanki oleju kokosowego virgen
1/2 szklanki daktyli
szczypta soli
Nadzienie marchewkowe ( wersja poprawiona ) :
1 szklanka mleka kokosowego
600g marchewki
cukier kokosowy / trzcinowy do smaku
1/4 szklanki oleju kokosowego virgen
10szt kardamonu - wyłuskane ziarenka i zmielone
Polewa lukrowa:
1/3 szklanki oleju kokosowego virgen
1/3 szklanki mleka kokosowego
1/3 szklanki uprażonych wiórek kokosowych
szczypta soli
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie
- Tagi
- Ciasta
Bądź pierwszym który skomentuje.