Na dziś przepis na typowy polski obiad, ale w wersji wegańskiej! Kotlety mielone z pieczarek, młode ziemniaczki i mizeria!
SKŁADNIKI:
1kg ugotowanych młodych ziemniaków
pół pęczka koperku
80ml oleju roślinnego do smażenia
kotlet mielony z pieczarek :
4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
250g pieczarek
100g kaszy jaglanej ( gotujemy w wodzie : 1część kaszy na 2 części wody )
1 łyżka stołowa mielonego siemienia lnianego
1/2 białej cebuli
1/2 łyżeczki proszku bulionowego
pół pęczka natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
mizeria :
1 ogórek
3-4 łyżki stołowe wegańskiego majonezu
sól i pieprz do smaku
wegański majonez :
160g mleka sojowego + 20g octu jabłkowego + 10g soku z cytryny + 20g musztardy dijon +1/2 łyżeczki soli
+ duża szczypta świeżo mielonego pieprzu
250g oleju uniwersalnego
SKŁADNIKI:
1kg ugotowanych młodych ziemniaków
pół pęczka koperku
80ml oleju roślinnego do smażenia
kotlet mielony z pieczarek :
4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
250g pieczarek
100g kaszy jaglanej ( gotujemy w wodzie : 1część kaszy na 2 części wody )
1 łyżka stołowa mielonego siemienia lnianego
1/2 białej cebuli
1/2 łyżeczki proszku bulionowego
pół pęczka natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
mizeria :
1 ogórek
3-4 łyżki stołowe wegańskiego majonezu
sól i pieprz do smaku
wegański majonez :
160g mleka sojowego + 20g octu jabłkowego + 10g soku z cytryny + 20g musztardy dijon +1/2 łyżeczki soli
+ duża szczypta świeżo mielonego pieprzu
250g oleju uniwersalnego
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.