Przepis na: Wegańskie naleśniki z farszem z pieczarek

35 Wyswietleń
Published
Naleśniki z farszem z pieczarek

8 naleśników (https://youtu.be/dpUsb6TA7uI)

Farsz pieczarkowy:
4 łyżki stołowe oliwy w oliwek
2 białe cebule, posiekane w kostkę
4 ziarna ziela angielskiego
4 listki laurowe
500 g pieczarek, pokrojone w plasterki
łyżeczka mąki pszennej
100 g białego wytrawnego wina
100 g mleka kokosowego
1 łyżka stołowa jasnego sosu sojowego
sól i pieprz do smaku
pęczek koperku

Rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy pokrojoną cebulę wraz z zielem angielskim i listkami laurowymi. Po 5 minutach dodajemy pieczarki i na dużym ogniu smażymy kolejne 8-10 minut. Dodajemy mąkę a po chwili wino, lekko odparowujemy alkohol. Następnie dodajemy mleko kokosowe, sos sojowy sól i pieprz. Całość doprowadzamy do wrzenia i po 1-2 minutach wyłączmy ogień.
Przekładamy gotowe naleśniki farszem – możemy je serwować od razu lub lekko przesmażyć na dodatkowej oliwie na złoty kolor. Podajemy z dodatkową porcją pieczarek oraz posiekanym koperkiem.
Kategorie
Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.