Świderki z sosem z nerkowców i rukoli - 2 porcje
180 g makaronu świderki
dwie duże garści rukoli
- sos:
100 g nerkowców (namoczonych przez noc, następnie wypłukanych i odsączonych)
pół szklanki białego wytrawnego wina
2 łyżki stołowe oliwy z wytłoczyn oliwnych
2 ząbki czosnku, posiekane
dwie duże garści rukoli
duża szczypta płatków drożdżowych
sól i pieprz do smaku
Gotujemy makaron al-dente w dużej ilości słonej wody.
Rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy posiekany czosnek a następnie białe wino – lekko odparowujemy alkohol i wyłączamy ogień. Miksujemy wraz z namoczonymi wcześniej nerkowcami oraz solą i pieprzem. Łączymy sos z gorącym makaronem, dodając odrobinę wody, w której gotował się makaron. Doprawiamy pieprzem oraz płatkami drożdżowymi. Przed samym podaniem mieszamy z rukolą i serwujemy.
180 g makaronu świderki
dwie duże garści rukoli
- sos:
100 g nerkowców (namoczonych przez noc, następnie wypłukanych i odsączonych)
pół szklanki białego wytrawnego wina
2 łyżki stołowe oliwy z wytłoczyn oliwnych
2 ząbki czosnku, posiekane
dwie duże garści rukoli
duża szczypta płatków drożdżowych
sól i pieprz do smaku
Gotujemy makaron al-dente w dużej ilości słonej wody.
Rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy posiekany czosnek a następnie białe wino – lekko odparowujemy alkohol i wyłączamy ogień. Miksujemy wraz z namoczonymi wcześniej nerkowcami oraz solą i pieprzem. Łączymy sos z gorącym makaronem, dodając odrobinę wody, w której gotował się makaron. Doprawiamy pieprzem oraz płatkami drożdżowymi. Przed samym podaniem mieszamy z rukolą i serwujemy.
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.