Przepis na : WEGAŃSKIE SZPARAGI w PESTO z czosnku niedźwiedziego

217 Wyswietleń
Published
Dziś mocno sezonowy przepis, czyli szparagi w pesto z czosnku niedźwiedziego podawane na grzance. Proste, zielone i efektowne danie. Pomysłów na szparagi nigdy za wiele, wypróbujcie przepis zanim znikną :)


Składniki:
garnisz:
2 kromki pszennego chleba na zakwasie
3 łyżki stołowe oliwy z oliwek virgen
szczypta soli
kilka listków nasturcji ( makro)
30g prażonych orzechów laskowych
szparagi z pieca:
1 pęczek szparagów
3 łyżki stołowe oliwy z oliwek virgen
2 łyżki stołowe płatków drożdżowych
duża szczypta soli
pesto z czosnku niedźwiedziego :
200g liści czosnku niedźwiedziego
30g prażonych orzechów laskowych
2/3 szklanki = 130g oliwy w oliwek extra virgen
1/2 ząbku czosnku
łyżka stołowa = 5g płatków drożdżowych
1/2 łyżeczki pieprzu
1/3 łyżeczki soli


W kulinarnych przygodach wspiera nas Amica
Kategorie
Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.