Przygotowałem tym razem przepis na tajskie zielone curry. Świetny, aromatyczny obiad z mlekiem kokosowym, boczniakami, cukinią i zielonym groszkiem. Jeśli nie wiecie jak je zrobić, zapraszam do oglądania :)
Składniki (3-4 porcje)
ryż:
szklanka ryżu jaśminowego + 1 1/3 szklanki wody
curry:
2 łyżki stołowe oleju kokosowego virgen
1-2 łyżki stołowe pasty zielonego curry
1 łyżeczka cukru palmowego / trzcinowego
2 małe cukinie
150g boczniaków
małe opakowanie = 80g groszku cukrowego
szklanka mleka kokosowego
3/4 szklanki wody
garstka listków tajskiej bazylii
sól do smaku
2-3 łyżki stołowe jasnego sos sojowego
Składniki (3-4 porcje)
ryż:
szklanka ryżu jaśminowego + 1 1/3 szklanki wody
curry:
2 łyżki stołowe oleju kokosowego virgen
1-2 łyżki stołowe pasty zielonego curry
1 łyżeczka cukru palmowego / trzcinowego
2 małe cukinie
150g boczniaków
małe opakowanie = 80g groszku cukrowego
szklanka mleka kokosowego
3/4 szklanki wody
garstka listków tajskiej bazylii
sól do smaku
2-3 łyżki stołowe jasnego sos sojowego
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie
- Tagi
- Potrawy z ryżem
Bądź pierwszym który skomentuje.