Przepis na: Wege zupa z pora i ziemniaka

31 Wyswietleń
Published
Składniki:
800 g wody
400 g obranych ziemniaków do gotowania
3-4 listki laurowe
2 pory – tylko białe części
2 łyżki stołowe oliwy z wytłoczyn oliwnych
pół szklanki białego wytrawnego wina
2 łyżki stołowe posiekanego koperku
łyżka stołowa oliwy truflowej
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych.. Pory czyścimy, siekamy i podsmażamy na oliwie około 5 minut. Dodajemy wino i lekko odparowujemy alkohol. Łączymy z ugotowanymi ziemniakami i gotujemy kolejne 3-5 minut tak aby wszystkie smaki mogły się dobrze połączyć. Podajemy doprawione pieprzem, odrobiną oliwy truflowej oraz koperkiem.
Kategorie
Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.