Remigiusz Rączka i gotowanie z alpakami w tle! W tym odcinku pomysłowe zapiekanki w różnych wersjach. Składniki poniżej:
Zapiekanka Remigiusza
bagietka – 1 szt.
masło czosnkowe:
masło – 0,5 kostki
czosnek – 5 ząbków
sól – szczypta
warstwa jajeczna:
masło – 5 dag
jajka – 10 szt.
sól – do smaku
szczypiorek – 1 pęczek
warstwa pieczarkowa:
masło – 7 dag
cebula – 1 szt.
pieczarki – 40 dag
tarta mozarella – 150 g
Zapiekanka śląska
bagietka – 1 szt.
sos:
ketchup – 200 ml
czosnek – 6 ząbków
papryka ostra – 0,5 łyżeczki
papryka wędzona – 1 łyżeczka
warstwa krupniokowa:
masło – 0,5 kostki
cebula – 1 szt.
krupnioki – 40 dag
czarnuszka – 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa – szczypta
imbir – do smaku
sól, pieprz – do smaku
świeży szpinak – 200 g
masło – 1 łyżka
ogórek konserwowy – 4 szt.
tarta mozarella – 150 g
Zapiekanka włoska
bagietka – 1 szt.
sos:
pomidory z puszki – 1 op.
papryka czerwona – 0,5 szt.
świeża bazylia – garść
sól, pieprz – do smaku
szynka parmeńska – 100 g
kapary – mały słoiczek
tarta mozarella – 200 g
Zapiekanka Remigiusza
bagietka – 1 szt.
masło czosnkowe:
masło – 0,5 kostki
czosnek – 5 ząbków
sól – szczypta
warstwa jajeczna:
masło – 5 dag
jajka – 10 szt.
sól – do smaku
szczypiorek – 1 pęczek
warstwa pieczarkowa:
masło – 7 dag
cebula – 1 szt.
pieczarki – 40 dag
tarta mozarella – 150 g
Zapiekanka śląska
bagietka – 1 szt.
sos:
ketchup – 200 ml
czosnek – 6 ząbków
papryka ostra – 0,5 łyżeczki
papryka wędzona – 1 łyżeczka
warstwa krupniokowa:
masło – 0,5 kostki
cebula – 1 szt.
krupnioki – 40 dag
czarnuszka – 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa – szczypta
imbir – do smaku
sól, pieprz – do smaku
świeży szpinak – 200 g
masło – 1 łyżka
ogórek konserwowy – 4 szt.
tarta mozarella – 150 g
Zapiekanka włoska
bagietka – 1 szt.
sos:
pomidory z puszki – 1 op.
papryka czerwona – 0,5 szt.
świeża bazylia – garść
sól, pieprz – do smaku
szynka parmeńska – 100 g
kapary – mały słoiczek
tarta mozarella – 200 g
- Kategorie
- Przepisy na zapiekankę
- Tagi
- Potrawyz grzybami, Potrawy z serem
Bądź pierwszym który skomentuje.