Ptrzepis na: Śledź marynowany z sałatką z warzyw by Michel Moran

7 Wyswietleń
Published
Śledzie odmocz w zimnej wodzie, aż będą mniej słone.
Połącz wszystkie składniki marynaty, dodaj śledzie. Pozostaw do zamarynowania.
Pietruszkę i dynię umyj, pokrój wzdłuż na kawałki. Cebulę obierz i podziel na 8 części, dodaj czosnek.
Warzywa polej olejem, dopraw solą i ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180˚C, aż się zarumienią.
Śledzia podawaj z cebulą i sałatką z pieczonych warzyw.

Składniki:
MARYNATA DO ŚLEDZI
-wiśniówka – 50 ml
-ocet winny – 50 ml
-syrop wiśniowy – 80 ml
-cynamon, laska – 2 szt.
-anyż – 4 szt.
-filety śledziowe a’la matias – 4 szt.
-sól – do smaku
SAŁATKA
-pietruszka, korzeń – 1 szt.
-dynia – 170 g
-czerwona cebula – 1 szt.
-czosnek – 8 ząbków
-oliwa z oliwek – 6 łyżek
-sól morska – do smaku
-pieprz gruboziarnisty – do smaku
Kategorie
Przepisy Michel Moran Przepisy na dania z ryb
Tagi
Potrawy z rybami
Bądź pierwszym który skomentuje.