Dziś na kanale gość specjalny, Monika Brodka! Moniki chyba nie trzeba przedstawiać, ale nie wszyscy wiedzą, że kocha gotować i prowadzi kulinarne konto na Instagramie :)
Wspólnie zrobiliśmy przepis na wakacyjne wegańskie risotto z bobem! Zobaczcie, jak nam wyszło :)
Składniki:
pesto:
pęczek koperku
70g oliwy z oliwek virgen
2 łyżki stołowe płatków drożdżowych
1/2 ząbku czosnku
szczypta pieprzu
sól do smaku
risotto:
4 łyżki stołowe oliwy z oliwek virgen + 4 do wykończenia
1/2 pora pokrojonego w pół księżyce ( tylko biała część)
1 cebula, drobno posiekana
1 szklanka ryżu typu arborio
1/2 szklanki = 125ml białego wytrawnego wina
1000ml wywaru warzywnego
500g wyłuskanego, ugotowanego al-dente bobu
sól i pieprz do smaku
6 czubatych łyżek stołowych płatków nieaktywnych drożdży
W kulinarnych przygodach wspiera nas Amica
Wspólnie zrobiliśmy przepis na wakacyjne wegańskie risotto z bobem! Zobaczcie, jak nam wyszło :)
Składniki:
pesto:
pęczek koperku
70g oliwy z oliwek virgen
2 łyżki stołowe płatków drożdżowych
1/2 ząbku czosnku
szczypta pieprzu
sól do smaku
risotto:
4 łyżki stołowe oliwy z oliwek virgen + 4 do wykończenia
1/2 pora pokrojonego w pół księżyce ( tylko biała część)
1 cebula, drobno posiekana
1 szklanka ryżu typu arborio
1/2 szklanki = 125ml białego wytrawnego wina
1000ml wywaru warzywnego
500g wyłuskanego, ugotowanego al-dente bobu
sól i pieprz do smaku
6 czubatych łyżek stołowych płatków nieaktywnych drożdży
W kulinarnych przygodach wspiera nas Amica
- Kategorie
- Przepisy Wegańskie
Bądź pierwszym który skomentuje.